Pravila za kolačiće

Ova pravila za kolačiće pojašnjavaju kako mi, Promat d.o.o., Kidričeva 56b, 4220 Škofja Loka, Slovenija, koristimo kolačiće prilikom vaše posjete stranici www.siniat.hr, što uopće jesu kolačići, zašto ih koristimo i na koji ih način možete koristiti.

Što je kolačić?

Kolačić predstavlja malu datoteku sa slovima i brojevima koji se nalaze na vašem pretraživaču ili tvrdom disku na vašem računalu. Kolačići sadrže podatke koji se prenose na tvrdi disk vašeg računala. Naša web-stranica koristi kolačiće kako bi razlikovala vas od drugih korisnika naše stranice i kako bi prepoznala vaš pretraživač. Na taj vam se način pruža ugodno iskustvo korištenja tijekom pretraživanja, te nam pomaže pri poboljšavanju značajki naše stranice.

Kolačići vas ne izdvajaju zasebno, to radi samo uređaj kojeg koristite. Više o kolačićima možete saznati na: www.aboutcookies.org

Koje vrste kolačića koristimo?

Želimo da saznate više o raznim vrstama kolačića koje koristimo. Neki od tih kolačića su vrlo važni za rad naše stranice. Drugi nisu toliko važni, no pomažu tako da prikupljaju podatke o korisnicima ili poboljšavaju iskustvo korisnika tako da pamte preferencije pojedinog korisnika. Također koristimo kolačiće koji prikupljaju podatke o navikama pretraživanja kako bi se prikazivale reklame koje su u skladu s vašim preferencijama i interesima.

Kolačiće koje koristimo kategoriziraju se na sljedeći način:

  • ‘Kolačići’ za izvedivost prikupljaju informacije o vašem korištenju stranice, kao što su stranice koje posjećujete i obavijesti o greškama koje se mogu pojaviti. Oni ne prikupljaju osobne podatke, te se prikupljeni podaci tretiraju kao anonimni. Kolačići za izvedivost se koriste za poboljšanje izvedivosti web-stranice.
  • ‘Kolačići’ za funkcionalnost web-stranici omogućavaju da zapamti vaše izbore vezane uz samu stranicu (kao što su promjena veličine slova, osobne preferencije vezane uz stranicu, odabrani jezik i regija) ili primjerice dopuštaju komentiranje bloga.
  • ‘Obavezni’ kolačići su potrebni za rad stranice. Oni primjerice uključuju kolačiće koji omogućavaju vašu sigurnu prijavu na stranicu.
  • ‘Kolačići’ za ciljanje dokumentiraju vašu posjetu stranici, stranicama koje ste posjetili i poveznice koje ste odabrali. Te ćemo podatke koristiti mi i treće strane kako bismo omogućili personalizirano oglašavanje na stranici. Te podatke možemo u tu svrhu podijeliti s trećim stranama.
    Ovi će kolačići biti kolačići tijekom ‘Posjete’ (pretraživač će ih pamtiti samo tijekom posjete, tj. dok ne napustite stranicu) ili ‘Kontinuirani’ kolačići (pretraživač će ih pamtiti i nakon napuštanja stranice, ali samo ako ih ne izbrišete sami).

Nekima od ovih kolačića upravljaju treće strane, te je potrebno da se njima obratite; za daljnje informacije pogledajte vlastite postavke za privatnost. Više detalja o korištenim kolačićima smo naveli na kraju ovih pravila o kolačićima.

Kako koristiti kolačiće na našoj stranici

Kolačići imaju vrlo važne funkcije na našoj stranici te pomažu pri stvaranju osobnijeg i ugodnijeg iskustva prilikom vaše posjete stranici. Nakon prve posjete našoj stranici vidjet ćete [prekrivajući/pop-up/skočni oglas] koji će vas obavijestiti o tome da ako nastavite koristiti našu stranicu time koristite i naše kolačiće. Međutim, naše kolačiće možete onemogućiti ako to želite. U slučaju da to učinite, moguće je da neki dijelovi naše stranice neće u potpunosti ili djelomično funkcionirati.

Vaše odobrenje

Korištenjem nađe stranice i omogućavanjem kolačića pristajete na to da mi, putem vašeg uređaja, koristimo kolačiće kako bismo mogli analizirati način na koji koristite našu stranicu. Pažljivo pročitajte ova pravila za kolačiće za više detalja o informacijama koje prikupljamo prilikom korištenja stranice.

Kako izbrisati ili blokirati naše kolačiće

Kolačiće možete blokirati aktivacijom postavke na vašem pretraživaču, koja vam omogućava da odbijete korištenje kolačića. Međutim, ako putem postavki pretraživača blokirate sve kolačiće (uključujući i one vrlo važne) nećete imati pristup svim dijelovima naše stranice. Ako niste u postavkama pretraživača postavili blokiranje kolačića, oni će biti aktivni čim posjetite našu stranicu.

Internetski pretraživači će vam omogućiti da promijenite postavke za kolačiće. Te postavke najčešće možete pronaći u izborniku pod stavkom ‘opcije’ ili ‘preferencije’ na vašem pretraživaču. Sljedeće će vam poveznice pomoći pri razumijevanju tih postavki.

Mogu li povući svoje odobravanje?

Kada nam odobrite korištenje kolačića, ti će se kolačići pohraniti na vaš uređaj za buduće korištenje. To će isteći nakon nekog vremena. Ako želite povući svoje odobrenje, tada morate izbrisati kolačiće putem postavki za pretraživač.

Onemogućavanje kolačića za oglašavanje

Ako želite onemogućiti kolačiće za oglašavanje, koji pamte vaša pretraživanja i prema njima postavljaju odgovarajuće oglase, možete posjetiti sljedeću stranicu www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices. Ako želite isključiti te kolačiće, tada ćete i dalje vidjeti oglase na Internetu, no oni neće biti postavljeni u skladu s vašim preferencijama. Oglase ćete vidjeti svaki put kada ste na mreži. Većina se tvrtki, koje koriste kolačiće za oglašavanje, nalaze na gornjoj poveznici, no ne sve. Stoga, iako želite isključiti kolačiće svih tvrtki s popisa, i dalje postoji mogućnost da će se pojaviti oglasi tvrtki koje nisu na popisu. Takvom vrstom kolačića možete upravljati u postavkama privatnosti na pretraživaču kojeg koristite. Molimo vidjeti gore navedeno za više informacija.

Daljnje informacije

Ako imate dodatnih pitanja vezanih uz kolačiće, molimo da nas kontaktirate putem siniat.hr@etexgroup.com.

 

Inovativna, inteligentna i učinkovita rješenja

Ispitana i certificirana rješenja

Predani održivoj gradnji