Tipovi metalnih profila

Naslagani metalni profili za suhu gradnju

Metalnim profilima izrađuju se konstrukcije za zidne obloge, pregradne i stropne sustave. Proizvode se u skladu s normama EN 14195 i EN 13964 koje definiraju dimenzijska svojstva i tolerancije. Siniat profili nose CE oznaku prema tim normama.

Naš asortiman metalnih profila može se konfigurirati da zadovolji širok raspon zahtjeva za svojstva određenih sustava. Također za velike projekte izrađujemo profile po željenoj duljini.

Metalni profili za zidne obloge

Metalni profili za zidne obloge

Ovi profili uglavnom se primjenjuju za pričvršćivanje gipskartonskih ploča na zid.

„UW“ profili:

UW-profili ugrađuju se u podove i stropove kao vodilica za okomite zidne profile. Dostupni su u dimenzijama tj. širinama od 50 mm, 75 mm, 100 mm sa različitom dubinom profila npr. 35, 40 ili 80 mm. Debljina lima od 0,5 ili 0,6 ili 0,8 ili 1.0 mm dozvoljava vam prilagoditi se različitim vrstama sila koje djeluju na zidove.

„CW“ profili:

Metalni profili C oblika čine okomitu konstrukciju za zidne obloge. Dostupni su u širinama od 50 mm, 75 mm, 100 mm s dubinom profila od 40 ili 50 mm. Debljina lima je 0,5 ili 0,6 mm.

UD Metalni profili za stropove i obloge

Metalni profili za stropove i obloge

**Ove vrste profila uglavnom se primjenjuju za izvođenje stropova i obloga. **

UD“ profili:

Postavljene vodoravno duž perimetra spuštenog stropa, definiraju „plenum“ (međuprostor, odnosno udaljenost između poda i spuštenog stropa) i služe kao potpora za krajeve profila konstrukcije. Dimenzije profila su 29 mm, a bočne strane 27 mm a debljine lima su 0,5 ili 0,6 mm.

„CD“ profili:

Metalni pocinčani profili širine 60 mm i visine bočnih stranica od 27 mm.

GV metalni profili za zakrivljene površine

Metalni profili za zakrivljene površine

Siniat GV profili dozvoljavaju izvedbu bilo koje vrste zakrivljene površine bilo vodoravno (kupole, lukovi, valovi, itd.), ili okomito (zakrivljeni, „S“, konkavni ili konveksni zidovi, itd.), te imaju karakteristiku izvedbe svih oblika projektirane zakrivljenosti iz razloga što imaju segmentnu strukturu.

Pomoć za vaš projekt

Niste sigurni koji metalni profil biste trebali izabrati za svoj projekt ili vam je potrebno više informacija?

Zatražite da vas kontaktiraju naši tehnički savjetnici.

Inovativna, inteligentna i učinkovita rješenja

Ispitana i certificirana rješenja

Predani održivoj gradnji