Strojno nanošenje samonivelirajuće glet mase u 4 koraka

Nida Excellence je inovativna samonivelirajuća glet masa namijenjena za strojno gletanje unutarnjih površina. Zbog svojstva samoniveliranja nema potrebe za ručnom doradom te se time značajno smanjuje vrijeme rada. Nida Excellence namijenjena je za završnu obradu mineralnih podloga kao što su gipsane žbuke i gipskartonske ploče.

Dvije slike primjene glet mase na gipskartonskim pločama i gipsanim žbukama

1. PRIPREMA PODLOGE

Površina mora biti pravilno pripremljena prije nanošenja proizvoda. Priprema površine treba započeti zaštitom prozora, vrata i električnih utičnica. Također je potrebno pokriti pod kako se prašina ne bi lijepila za nanesenu masu. Ako na površini zida postoje rupe, ogrebotine ili pukotine, prvo ih je potrebno popraviti masom za izravnanje kao što je Adera Plano. Podloga mora biti suha, bez ogrebotina, neravnina, pukotina i rupa. To je neophodno za postizanje učinka samoniveliranja.

Čišćenje površine od ostataka prethodnih slojeva prije početka strojnog gletanja

2. PRIPREMA GLET MASE I MAŠINE ZA NANOŠENJE

Nida Excellence samonivelirajuća glet masa tvornički je pripremljena i spremna za upotrebu odmah nakon otvaranja kante. Zabranjeno je dodavanje vode u proizvod. Prije nanošenja masu je potrebno lagano promiješati ručnim mikserom na niskoj brzini. Za nanošenje proizvoda koristite stroj za gletanje s visokim pritiskom. Kut nanošenja prilagodite vrsti radova koje izvodite. Preporuča se primjena mlaznice 529. Tijekom nanošenja radni tlak treba biti najmanje 120-130 bara.

Miješanje glet mase u niskoj brzini prije strojnog gletanja

3. PRIMJENA GLET MASE

Nanesite iz fiksnog položaja optimalnog za okomitu primjenu, a potom optimalnog za horizontalnu primjenu. Nanošenje mase u ravnomjernom sloju omogućit će optimalnu pokrivenost cijele zidne površine. Razmak između površine i mlaznice treba biti cca. 100 cm, a kut nanošenja treba prilagoditi obavljenom radu. Širina nanesenog sloja treba biti približno 70 cm. Optimalna debljina sloja ne smije biti veća od 1,5 mm kod dvoslojnog poprečnog nanošenja, što znači jedan okomiti i jedan vodoravni nanos.

Tri slike strojnog nanošenja glet mase koje prikazuju širinu, udaljenost i debljinu

4. ZAVRŠNA OBRADA ZIDOVA I STROPA

Zbog "samonivelirajućeg" svojstva proizvoda Nida Excellence, površine ne zahtijevaju ručnu obradu, samo je potrebno ostaviti da se nanešeni sloj stegne i osuši. Vrijeme sušenja je oko 24 sata i ovisi o temperaturi i vlažnosti zraka u prostoriji. Bojanje zidova moguće je tek nakon što se smjesa potpuno osuši. Prije bojanja, površina se može izbrusiti ručnom brusilicom s brusnim papirom granulacije 150-180.

Brušenje zida nakon strojnog gletanja kao priprema za bojanje

ZAŠTO ODABRATI SAMONIVELIRAJUĆU GLET MASU?

Zahvaljujući svojstvu samoniveliranja glet mase, Nida Excellence ne samo da daje savršeno glatke površine, već prije svega štedi utrošeno vrijeme na gradilištu. Uklanjanje koraka završne ručne obrade površine omogućuje dovršetak radova upola planiranog vremena, čime se smanjuju troškovi rada i omogućuje izvođaču radova da brže započne s radom na sljedećem projektu.

Banner prikazuje tri prednosti samonivelirajuće glet mase: Skraćuje radno vrijeme, ne zahtijeva ručnu doradu, smanjuje troškove rada

Inovativna, inteligentna i učinkovita rješenja

Ispitana i certificirana rješenja

Predani održivoj gradnji