Perforirane akustične ploče Siniat CREATEX® i CREASON®

Perforirane akustične ploče Siniat CREATEX® i CREASON®

Apsorpcija zvuka je – pored poboljšanja zvučne izolacije - jedna od osobina stropova na koje možemo utjecati pomoću perforiranih akustičnih ploča. Siniat nudi veliki broj ploča s kojima se izvode sustavi akustičnih stropova. Perforirane akustične ploče dolaze s perforacijama različitih veličina i oblika koje mogu biti postavljene na zidove i stropove, u svrhu postizanja potrebnih akustičnih svojstava.

Kao odgovor u potrazi za inovativnim, kreativnim estetskim konceptima, Siniat je razvio CREATEX® i CREASON®: novu jedinstvenu kolekciju gipskartonskih ploča za apsorpciju zvuka koje čine stropove ključnim dizajnerskim elementom.

CREASON® i CREATEX® nude jedinstvenu raznolikost dizajna koji omogućuju stvaranje modernih površina te igranje s različitim kombinacijama perforacija, ovisno o akustičnim potrebama prostora u koji se ugrađuju ili isključivo o estetskim zahtjevima klijenta.

Jedinstveno je i to što se pojedini modeli perforacija mogu izvesti i u AQUABOARD®-WAB verziji što znači da se od sada akustične perforirani stropovi ili obloge mogu izvoditi i u najekstremnijim uvjetima kao što su bazeni, saune, wellness-i, kupaonice te na svim ostalim mjestima s ekstremnom vlažnošću čak i u eksterijeru.

Perforirane akustične ploče Siniat CREATEX® i CREASON®

Zvučno-apsorpcijske ploče CREATEX® Helix - jedinstvena akustika na hrvatskom tržištu

Linija zvučno-apsorpcijskih perforiranih gipskartonskih ploča CREATEX® Helix inovativnog je dizajna i razvijena u skladu s trenutnim arhitektonskim trendovima. Ploče su podijeljene u tri kolekcije i njihova izvedba uravnotežena je između različitih klasa apsorpcije zvuka.

Danas arhitekti traže inovativni estetski koncept za izražavanje svoje kreativnosti i unapređenje svojih projekata; CREATEX® Helix predstavlja idealno rješenje i za najzahtjevnije projekte.

Stropovi postaju važan element, kako u estetskom tako i u tehnološkom smislu. SINIAT je razvio jedinstveni sustav novih akustičnih ploča za ostvarenje neograničenih arhitektonskih kreacija i tehničkih najzahtjevnijih zvučno-apsorpcijskih sistema zidova, obloga i stropova. Nove jedinstvene perforirane akustične ploče mogu zadovoljiti najviše razine akustične apsorpcije (do maksimuma 𝛂w = 0,85) te jedine na tržištu zadovoljavaju B razred apsorpcije.

Jednostavnost izvedbe Helix stropova jedan je od glavnih aduta. Ploče imaju V rub što znači da se postavljaju jedna do druge bez dilatacija. Ispuna V fuge izvodi se bez trake za obradu spojeva, samo pomoću predgotovljene mase u tubi SINIAT MIX, čime se ostvaruje idealna beskonačnost stropa.

Perforirane akustične ploče Siniat CREATEX® i CREASON®

Tehnologija CAPT'AIR® za poboljšanje kvalitete zraka u zatvorenom

CREASON® i CREATEX® ploče proizvedene su CAPT´AIR® tehnologijom koja omogućuje pločama da apsorbiraju formaldehid iz namještaja i podova te na taj način pročišćavaju zrak unutar prostora gdje su ugrađene.

CAPT'AIR® ploče sastoje se od posebne gipsane jezgre, koja ima mogućnost apsorpcije do 80 % formaldehida, transformirajući ga u neutralne inertne spojeve te pri tome sprječava njegovu ponovnu emisiju u prostor.

Perforirane akustične ploče Siniat CREATEX® i CREASON®

Siniat za održivu gradnju

Ekološki certifikati za zgrade su još uvijek dobrovoljne procedure koji omogućuju procjenu prema različitim uvjetima i parametrima utjecaja građevine na okoliš.

Najčešći certifikati su: HQE® (Francuska), BREEAM® International (UK) i LEED® International (SAD).

CREATEX®/CREASON® perforirane gipskartonske ploče savršeno se uklapaju u postupke certificiranja i omogućuju dobivanje dodatnih bodova tijekom revizije u sklopu multi kriterijskih procjena novoizgrađenih zgrada.

Pojedinosti možete pronaći u tehničkim listovima na donjem linku.

Perforirane akustične ploče Siniat CREATEX® i CREASON®

Asortiman Helix - tri različita estetska ostvarenja

Asortiman Helix podijeljen je u tri kolekcije s devet različitih uzoraka. Ove kolekcije izražavaju tri različita estetska ostvarenja: Crystal, Tweed i Verde. Svaka kolekcija nudi tri vrste perforacija na ploči koje omogućuju arhitektima stvaranje asocijacija, varijanti, sve ovisno prema akustičnim potrebama prostora te uvelike doprinose koherentnosti projekta.

Slika tehničkog savjetnika koji gleda u monitor i preko telefona razgovara sa klijentom.

POMOĆ ZA VAŠ PROJEKT

Niste sigurni koju gipsanu žbuku ili glet masu iz Siniat ADERA asortimana trebate odabrati za Vaš projekt ili trebate dodatne informacije?

Kontaktirajte naše tehničke savjetnike.

Inovativna, inteligentna i učinkovita rješenja

Ispitana i certificirana rješenja

Predani održivoj gradnji