Perforirane akustične ploče Siniat CREATEX® i CREASON®

akustični stropovi
zvučno-apsorpcijske ploče
perforirane akustične ploče
Slika akustičnog stropa dijela zgrade stadiona u gradu Aix en Provence, napravljenog od perforiranih akustičnih ploča Siniat
Slika akustičnog stropa dijela zgrade stadiona u gradu Aix en Provence, napravljenog od perforiranih akustičnih ploča Siniat

Apsorpcija zvuka je – pored poboljšanja zvučne izolacije - jedna od osobina stropova na koje možemo utjecati pomoću perforiranih akustičnih ploča. Siniat nudi veliki broj ploča s kojima se izvode sustavi akustičnih stropova. Perforirane akustične ploče dolaze s perforacijama različitih veličina i oblika koje mogu biti postavljene na zidove i stropove, u svrhu postizanja potrebnih akustičnih svojstava.

Kao odgovor u potrazi za inovativnim, kreativnim estetskim konceptima, Siniat je razvio CREATEX® i CREASON®: novu jedinstvenu kolekciju gipskartonskih ploča za apsorpciju zvuka koje čine stropove ključnim dizajnerskim elementom.

CREASON® i CREATEX® nude jedinstvenu raznolikost dizajna koji omogućuju stvaranje modernih površina te igranje s različitim kombinacijama perforacija, ovisno o akustičnim potrebama prostora u koji se ugrađuju ili isključivo o estetskim zahtjevima klijenta.

Jedinstveno je i to što se pojedini modeli perforacija mogu izvesti i u AQUABOARD®-WAB verziji što znači da se od sada akustične perforirani stropovi ili obloge mogu izvoditi i u najekstremnijim uvjetima kao što su bazeni, saune, wellness-i, kupaonice te na svim ostalim mjestima s ekstremnom vlažnošću čak i u eksterijeru.

Zvučno-apsorpcijske ploče CREATEX® Helix - jedinstvena akustika na hrvatskom tržištu

Linija zvučno-apsorpcijskih perforiranih gipskartonskih ploča CREATEX® Helix inovativnog je dizajna i razvijena u skladu s trenutnim arhitektonskim trendovima. Ploče su podijeljene u tri kolekcije i njihova izvedba uravnotežena je između različitih klasa apsorpcije zvuka.

Danas arhitekti traže inovativni estetski koncept za izražavanje svoje kreativnosti i unapređenje svojih projekata; CREATEX® Helix predstavlja idealno rješenje i za najzahtjevnije projekte.

Stropovi postaju važan element, kako u estetskom tako i u tehnološkom smislu. SINIAT je razvio jedinstveni sustav novih akustičnih ploča za ostvarenje neograničenih arhitektonskih kreacija i tehničkih najzahtjevnijih zvučno-apsorpcijskih sistema zidova, obloga i stropova. Nove jedinstvene perforirane akustične ploče mogu zadovoljiti najviše razine akustične apsorpcije (do maksimuma 𝛂w = 0,85) te jedine na tržištu zadovoljavaju B razred apsorpcije.

Jednostavnost izvedbe Helix stropova jedan je od glavnih aduta. Ploče imaju V rub što znači da se postavljaju jedna do druge bez dilatacija. Ispuna V fuge izvodi se bez trake za obradu spojeva, samo pomoću predgotovljene mase u tubi SINIAT MIX, čime se ostvaruje idealna beskonačnost stropa.

Logo tehnologije CAPT´AIR®

Tehnologija CAPT'AIR® za poboljšanje kvalitete zraka u zatvorenom

Logo tehnologije CAPT´AIR®

CREASON® i CREATEX® ploče proizvedene su CAPT´AIR® tehnologijom koja omogućuje pločama da apsorbiraju formaldehid iz namještaja i podova te na taj način pročišćavaju zrak unutar prostora gdje su ugrađene.

CAPT'AIR® ploče sastoje se od posebne gipsane jezgre, koja ima mogućnost apsorpcije do 80 % formaldehida, transformirajući ga u neutralne inertne spojeve te pri tome sprječava njegovu ponovnu emisiju u prostor.

Slika zelenog lista biljke

Siniat za održivu gradnju

Slika zelenog lista biljke

Ekološki certifikati za zgrade su još uvijek dobrovoljne procedure koji omogućuju procjenu prema različitim uvjetima i parametrima utjecaja građevine na okoliš.

Najčešći certifikati su: HQE® (Francuska), BREEAM® International (UK) i LEED® International (SAD).

CREATEX®/CREASON® perforirane gipskartonske ploče savršeno se uklapaju u postupke certificiranja i omogućuju dobivanje dodatnih bodova tijekom revizije u sklopu multi kriterijskih procjena novoizgrađenih zgrada.

Pojedinosti možete pronaći u tehničkim listovima CREATEX®/CREASON®.


 
Perforirane gipskartonske ploče CREATEX CREASON Katalog Siniat (EN)
Uzorak kristala

Asortiman Helix - tri različita estetska ostvarenja

Uzorak kristala

Asortiman Helix podijeljen je u tri kolekcije s devet različitih uzoraka. Ove kolekcije izražavaju tri različita estetska ostvarenja: Crystal, Tweed i Verde. Svaka kolekcija nudi tri vrste perforacija na ploči koje omogućuju arhitektima stvaranje asocijacija, varijanti, sve ovisno prema akustičnim potrebama prostora te uvelike doprinose koherentnosti projekta.

Prikaz uzorka Crystal koji na perforiranim gipskartonskim pločama evocira gibanje u obliku zvijezda u svemiru.
Prikaz uzorka Crystal koji na perforiranim gipskartonskim pločama evocira gibanje u obliku zvijezda u svemiru.

CRYSTAL

Uzorak koji evocira gibanje u obliku zvijezda u svemiru. Poput kristala i dragog kamenja u kojem priroda ponavlja uzorak do beskonačnosti.

Prikaz uzorka na perforiranim gipskartonskim pločama kolekcije Tweed, inspirirane tekstilom.
Prikaz uzorka na perforiranim gipskartonskim pločama kolekcije Tweed, inspirirane tekstilom.

TWEED

Kolekcija inspirirana tekstilom. Perforacije su raspoređene kroz uzorak koji je više ili manje čvrsto upleten. Motivi isprepleteni križanjem, poput geometrijskog žakarda.

Prikaz uzorka na perforiranim gipskartonskim pločama kolekcije Verde, inspirirane biljnim svijetom.
Prikaz uzorka na perforiranim gipskartonskim pločama kolekcije Verde, inspirirane biljnim svijetom.

VERDE

Kombinacija osjetljivih, pointilističkih uzoraka. Inspiracija iz biljnog svijeta, s ritmičkim sastavom koji podsjeća na bambusove grane i krhkost peludi koja je nošena zrakom.

Slika tehničkog savjetnika koji gleda u monitor i preko telefona razgovara sa klijentom

Pomoć za vaš projekt

Slika tehničkog savjetnika koji gleda u monitor i preko telefona razgovara sa klijentom

Niste sigurni koje ploču trebate koristiti za Vaš projekt ili trebate dodatne informacije?

Kontaktirajte naše tehničke savjetnike.


 
ZATRAŽITE TEHNIČKU POMOĆ >>